Thursday 10 May 2012

Ενημέρωση εκπαιδευτικών ΠΕ06 Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης


Αγαπητοί συνάδελφοι,
παρακάτω ακολουθεί ενημέρωσή σας σύμφωνα με επιστολή  της  κ. Δενδρινού καθώς και  ένα ενημερωτικό σημείωμα για το Magic Book της Γ' τάξης.

Στις αρχές Απριλίου, η Ειδική Γραμματεία Α/θμιας-Β/θμιας Εκ/σης του Υπουργείου Παιδείας έστειλε εγκύκλιο στους εκπαιδευτικούς Αγγλικής καλώντας τους να συμπληρώσουν το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο που έχει ετοιμάσει η ομάδα έργου ΠΕΑΠ, με το οποίο ελπίζει πως θα πάρει σημαντική ανατροφοδότηση από όσους διδάσκουν Α’, Β’, και Γ’ τάξεις σε ολοήμερα δημοτικά, με αναμορφωμένο πρόγραμμα σπουδών, αλλά και από όλους τους εκπαιδευτικούς Αγγλικής που διδάσκουν Γ’ δημοτικού σε όλα τα δημοτικά της χώρας.

Μολονότι πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν ανταποκριθεί, μαθαίνουμε ότι ορισμένοι δεν έχουν δει την εγκύκλιο. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω λοιπόν να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο επειδή είναι σημαντικό να μεταφερθεί η γνώμη σας και να ληφθεί υπόψη για την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού υλικού της Α΄ και Β΄ τάξης, για την αναμόρφωση  του Magic Book I και για την επεξεργασία του  Magic Book II. Το ερωτηματολόγιο θα το βρείτε στη διεύθυνση
:http://rcel.enl.uoa.gr/questionnaires/peapquestionnaire.html.

Η ημερομηνία υποβολής της απάντησης παρατείνεται μέχρι 20 Μαΐου 2012.

  Σας παρακαλώ να συμπληρώσετε  προσεκτικά το ερωτηματολόγιο, αν δεν το έχετε ήδη κάνει, και να ζητήσετε από γονείς των μαθητών σας των Α’ και Β’ τάξεων του δημοτικού να συμπληρώσουν άλλο ερωτηματολόγιο, το οποίο έχει κατασκευαστεί γι’αυτούς.

Το ερωτηματολόγιο των γονέων είναι και αυτό σε ηλεκτρονική μορφή, στη
διεύθυνση:
http://rcel.enl.uoa.gr/questionnaires/parentsquestionnaire.html.

Σε περίπτωση που δεν θα εξυπηρετεί η ηλεκτρονική μορφή του
ερωτηματολογίου, κατεβάστε το  από την ιστοσελίδα του ΠΕΑΠ:
http://rcel.enl.uoa.gr/englishinschool
(από το πεδίο «Ερωτηματολόγια»), και αφού το αναπαράγετε,  να το μοιράσετε σε έντυπη μορφή.

Αφού συγκεντρώσετε τα ερωτηματολόγια, σας παρακαλώ να μου τα στείλετε  για να τα προωθήσω, στην επιστημονική ομάδα.

  Ακολουθεί  και ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με το σχολικό εγχειρίδιο της Γ’ Δημοτικού (το Magic Book I και Magic Book II) τα στάδια αναμόρφωσης, εκτύπωσης και διανομής του το 2012-14.
Το Magic Book, πιλοτικό βιβλίο για τη διδασκαλία της Αγγλικής στην Γ¨Δημοτικού, έχει παραδοθεί στον αρμόδιο φορέα και η διαδικασία ανατύπωσης έχει ήδη ξεκινήσει. Στόχος του Υπουργείου είναι να διανεμηθεί στα σχολεία το καλοκαίρι και οι μαθητές να το έχουν στα χέρια τους με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τον Σπτέμβριο 2012.Θα κυκλοφορήσει με τη μορφή που είχε και φέτος και θα διανεμηθεί στους μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων πλήν των 800 ολοήμερων με αναμορφωμένο πρόγραμμα των οποίων οι μαθητές έχουν διδαχτεί Αγγλικά στην Α΄και Β΄Δημοτικού και θα χρειαστούν εγχειρίδιο για «προχωρημένους αρχάριους». Σε όλη τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς (2011-2012), το προαναφερόμενο εγχειρίδιο αξιολογείται με βάση την ανατροφοδότηση των εκπαιδευτικών Αγγλικής που το χρησιμοποιούν στην τάξη τους. Η καθολική του αποτίμηση θα έχει ολοκληρωθεί  τέλη Μαΐου 2012 και αυτή  θα οδηγήσει στη σημαντική αναμόρφωσή του, ώστε ως έγχρωμη πλέον έκδοση, με τίτλο, Magic Book Ι, θα αξιοποιείται από το 2013-2014, για τους αρχάριους μαθητές της Γ’ Δημοτικού.
Ο σχεδιασμός και η συγγραφή του Magic Book II, το οποίο είναι για τους  προχωρημένους μαθητές της Γ Δημοτικού, (δηλαδή εκείνους που έχουν κάνει δύο χρόνια Αγγλικά στην Α και Β Δημοτικού, στηρίζεται στα δεδομένα που προέκυψαν από την πιλοτική εφαρμογή του πρώτου Magic Book και προπαντός από τις απαντήσεις σε ερωτηματολόγια για την αξιολόγηση του ΠΕΑΠ, και ειδικότερα, του εκπαιδευτικού υλικού για την Α’ και Β’ Δημοτικού .
Για την σχολική χρονιά, 2012-2013 το Magic  Book II, θα διανεμηθεί στα 800  ολοήμερα Δημοτικά σχολεία για μαθητές που έχουν κάνει 2  χρόνια Αγγλικά. Προγραμματίζεται να διανεμηθεί σε όλα τα δημοτική μαζί με τα έντυπης μορφής εκπαιδευτικά πακέττα για την Α’ και Β’ Δημοτικού.



No comments:

Lecture on Cypriot Greek dialect